29 Ocak 2012 Pazar

İstatistikler Sizi Kandırmasın

AKP etkisindeki medya ve tüm diğer kurumlara ilaveten halkı kandırmak konusunda istatistikler de kullanılıyor.

TÜİK verilerine göre 2010'da en fazla nüfusu artan Bilecik 2011'de nüfusu en fazla azalan şehir olmuş. İşte durumumuz iyi diye gösteren istatistikler böyle çelişkilere sahip.

Hani bir fıkrada vardır ; "2 kere 2 kaçtır diye sorar patron, muhasebeci siz kaç olsun isterseniz diye yanıtlar" aynı onun gibi oldu bizim resmi istatistiklerimiz. Bazen de böyle açıkları ortaya çıkıyor.

Siz siz olun bu dönemde iyimser istatisklere inanmayın!

15 Ocak 2012 Pazar

Halen AKP ile Anayasa Yapmak İstiyormusunuz?

Geçen yıl 30 Ağustos, 29 Ekim için yaratılan bahanelerin ardından bu yıl 19 Mayıs'da çocuklar üşüyor bahanesi geldi. Bakan karşılamak için dondurucu şoğukta çocukları sıraya dizenler bunlar değil sanki.

O zaman 19 Mayıs'ı Mekke'de kutlayalım, umre gezisi ile hem de sıcak olur.

Uzayan davalar yıllarca bitmeyecek gözüküyorken insanlar savunmalarından dolayı mahkum oldular.

Van'da yerel yönetimle uyumsuz, halka yardımları dağıtamayan , beceriksizliklerini yazan ve haber yapanları gazetesinden kovduran ileri demokrasi manzaraları.

Bütün bunlar sürerken Anayasa değişikliklerini düzenleyecek komisyonlarda muhalefetin yer alması ya aymazlık ya da halka ihanettir. Bu uygulamalar sürerken Anayasa'nın A'sı bile tartışılamaz.

8 Ocak 2012 Pazar

F35'lere HAYIR

Çok ileri sivil demokrasimiz tanesi 60 milyon dolardan 150 adet F35 uçağı siparişi vermiş. 9 Milyar dolar. Başbuğ'un tutuklanmasını demokrasi zaferi sayan "sivil" yazarlardan bu silahlanmaya hiç bir tepki duyamadık. Üstelik bu uçaklar Amerika'nın izin vermediği operasyonlarda kullanılamayacak.

Komşularımızla çatışmaya, silahlanmaya ve vergilerimizin savaş makinasına aktarılmasına, kısacası F35'lere hayır!