21 Nisan 2012 Cumartesi

Keşke

Hep merak ediyorum. Acaba şu keşkeler geçiyor mu akıllarından?

İlker Başbuğ ve Tutuklu General ve Amiraller : Keşke Özel Yetkili Mahkemelerin kalkması için biz de çaba gösterseydik!

Deniz Baykal : Keşke Tayyip Erdoğan'ın seçilmesini sağlayacak anayasa değişikiğine destek vermeseydik!

Devlet Bahçeli : Keşke paranoya yaşayıp erken seçime gitmeseydik!

Kemal Kılıçdaroğlu : Keşke milletvekillerimin tutukluluğu sona ermeden Anayasa Çalışmalarına katılmasaydık!

Arap Halkları : Keşke örnek olarak AKP Türkiye'sini düşünmeseydik!

AB yetkilileri : Keşke AKP'nin AB'ne girmekte samimi olmadığını daha erken anlasaydık!

Bunlara bir çok keşke eklenebilir.

Keşkelerinizin az olacağı yarınlar diliyorum.

14 Nisan 2012 Cumartesi

Bu üç parti ile Anayasa Yapmak

Her tür hakaret, niyetini açıkça belirten yasalar, milletvekillerinin haksız yere tutuklu tutulmaya devam edilmesi CHP'yi Anayasa görüşmelerinden çekemedi. Bu yaklaşım, ileride Nazi imparatorluğuna giden yolda iyi niyetli yaklaşımlarla duruma müdahele edemeyen politikacılarla aynı kategoride anılacak.

Biri liderini diktatör ilan ettiğin, laikliğin ruhuna fatiha dedirtecek yasalar çıkaran; diğeri bunlara çanak tutan, elini kandan tam olarak temizlememiş; diğeri terör ile arasına mesafe koymamış, her tavrı ile ülkeyi kaosa sürüklemeye merakını göstermiş üç parti ile nasıl demokratik anayasa yapacaksın?

Uyan artık uyan! Derhal çalışmalardan çekil ve bunu halka anlatmak için tüm şehirleri dolaş!

12 Eylül Anayasası referandumunda güle oynaya evet diyenlerin zoruyla çıkacak bu Anayasa'ya oyum şimdiden hayır. O zaman %8 hayır diyenlerden biri olarak bunu şimdiden açıklıyorum.

7 Nisan 2012 Cumartesi

Üniversite Sınavını Kaldırmak

Bitirince iş bulunabilecek yüksek okullar 100 bin kişi alıp sırada bekleyen iki milyon kişi varsa , kura çekmek dışında mutlaka sınavlar olacaktır üniversite seçmeleri için.

Benim önerim dört yıllık lise boyunca her sınıfta merkezi 3 sınav yaparak öğrencilerin sınıf geçmelerini belirlemek. Bu yolla öğretmenler sınav yapan konumundan çıkacak ve öğrenciye daha yaklaşacaktır. Bazı detaylara gelince :

- Her dersten girilen 3 sınavın en iyi ikisi o dersin yıllık sonuç notu olarak kabul edilecektir.

- Sınavlarda sadece test soruları değil her derste en az iki açık uçlu soru olacaktır. Örneğin "Üçgenin iç açılarının toplamı nedir?". Bu sorunun yanıtı üç haneli yanıt alanına doldurulacaktır. Bu yolla sadece test çözmek ve her durumda belirli seçenekler olmasının aranması alışkanlığı ile mücadele edilebilecektir.

- Bölgesel ve okullar arası dengesizlikleri kaldırmak için her sınavda o ilin birincisinin notu en az 90'a getirilecektir. Her okul birincisinin notu ise en az 80'e getirilecektir. İl ortalaması ise en az 50'ye getirilecektir. Diğer öğrencilerin notları da bu yolla yukarı çekilebilecektir. Örneğin Bir ilden matematik 3 dersinden en yüksek alan öğrenci 80 aldı. O ilden bir başka öğrenci ise 72 aldı. İl birincisinin notu 90'a çekilirken diğer öğrencinin notu da 81 olacaktır. Bu yolla geri kalan iller ile diğerleri arasında fırsat eşitliği yönünde bir adım atılacaktır.

- Bir dersten ellinin altında alınması ile sınıfta kalınmayacak , fakat ağırlıklı ortalama ellinin altında ise sınıfta kalınacaktır. Lise boyunca iki kez sınıfta kalan okuldan atılmayacak fakat üniversite girişte değerlendirme hakkını yitirecektir.

- Üniversite ve bölümler çok daha çeşitli puan türleri ile öğrenci alacaklardır. Bu türler lise ders bitirme notlarının değişik ağırlıklarla çarpılması ile elde edilecektir.

- Lise 4. sınıf öğrencisi son sınav sonrası gelen notları ile birlikte değişik puan türlerinde 4 yıllık merkezi sınavlar sonrası hesaplanan notlarını öğrenecek ve buna göre ÖSYM'ye tercih listesi verecektir.

- Lise öğretmenlerinin başarısı öğrencilerinin sınavlarda aldıkları notlarla ölçülecek ve öğretmenin başarısı da ayrıca ödüllendirilecektir.

Bu öneriler bugünün teknoloji ve olanakları ile tamamen mümkün olup mevcut onlarca soruna çözüm getireceğine inanmaktayım.