14 Mart 2009 Cumartesi

29 Mart Seçimleri Üzerine

29 Mart Yerel seçimlerine 2 hafta kaldı. Bu seçimlerin sonuçları ülkemizin kuruluş rotasından tam olarak sapıp sapmayacağının da en önemli göstergesi olacaktır. Ya halk kendisinin yoksullaşmasına, dilenci pozisyonuna düşürülmesine, inancının sömürülmesine, kadınların eve kapatılmasına, azarlanmasına, hukuksuzluğa, Avrupa Birliği takiyesine devam diyecek Cumhuriyet değerleri ayaklar altına alınıp demokrasi adı altında diktatörlüğe boyun eğilecek ya da bu gidişe dur diyecektir.


Bu nedenle seçimlere katılıp oy vermek çok ama çok önemlidir. AKP ve iktidarın kaybedeceği her belediye, her oy önemlidir. Bulunduğunuz ildeki AKP dışındaki en güçlü başkan adayını desteklemek ve oyları onda birleştirmek gerekmektedir.


İl genel meclisi seçimlerinde ise seçim barajı kaygısı olmadan içinize sinen parti hangisi ise ona oy verip seçim barajlarına olan tepkinizi de gösterebilirsiniz.


30 mart sabahı %50 oy almış Ankara, İstanbul, İzmir, Eskişehir,Çankaya ve Kadıköy'ü almış bir AKP ile %40'dan az oy almış Ankara, İstanbul'u kaybetmiş bir AKP geleceğimizi çok farklı rotalara sokacaktır.

Hiç yorum yok: