9 Mayıs 2009 Cumartesi

OKUDUĞUM SON KİTAP

İskender Pala/Katre-i Matem/Kapı

Lale devri İstanbul'u, yıl 1729. Saray eğlenceleri, Lale yetiştirme incelikleri, katiller, sürükleyici iki aşk ve iki dostluk hikayesi, külhanbeyleri, Patrona Halil isyanı son derece sürükleyici bir roman olarak kaleme alınmış. Bu yazarın okuduğum ilk kitabı ve kesinlikle son olmayacak. Tarihin bugüne ışık tutacağına inanan ve bir çırpıda okunacak bir roman arayanlar mutlaka okumalı.


"Bazı aşıklar akıllarının bir kısmını, bazıları yarısını, bazıları da tamamını sevgiliye yönlendirir ve bu orana göre biz onlara deli, yarı deli, zır deli gibi isimler koyarız. ..."


"Gül bahçesinde yatıp uyuyan kişi, bir an evvel uyanmayı ister. Fakat zindanda uyumuş olan, ebediyen uyumaktan yanadır, çünkü uyanırsa yeniden zindana düşmüş olacağını bilir."


"... Devleti düşünmek şöyle dursun onlar kendi geleceklerini bile düşünemeyen ufuksuz adamlardı. Çoğu aç ve sefil oldukları için ağızlarına atılacak bir kemik parçasından daha ötesini göremeyecek kadar kör köpek sürüleri. ..."

2 yorum:

SERAP dedi ki...

Benimde sırada bekleyen kitaplarımdan olur kendileri...Eğer divan edebiyatına dair bir hevesiniz varsa İskender Pala'nın diğer kitaplarınıda inceleyin derim.Muhabbetle...

... dedi ki...

Sayfanızdaki reklamlar yzılarınızın üzerinde beliriyor ve okunmasını engelliyor haberiniz ola.Sağlıcakla kalın