14 Ağustos 2009 Cuma

Gözden Kaçan Gündem

Gündemdeki bazı konular ardındakiler atlanarak olup bitiyor. Bunlardan 4 konuyu ele almak istiyorum.

Daily Telegraph gazetesi 2050'de Avrupa nüfusunun %20'sinin müslüman olacağını yazdı geçenlerde. Bu oran bile bir çok kişiyi korkuttu. Peki bu hesapta Türkiye varmı idi? 2050 yılında beklenen Avrupa nüfusu 627 milyon. Buna Türkiye dahil değil. Beklenen müslüman sayısı 125 milyon oluyor bu hesapla. Eğer Türkiye içinde olursa nüfus 728 milyon ve 226 milyon müslüman oluyorki oran %31 oluyor. Yani bu haberi Türkiye'nin AB üyeliği 2050'de bile hayal diye yorumlayan olmadı.

Halis Toprak 800 TL. emekli maaşı ile geçinecekmiş. Yaşına bakılırsa eğer yıllarca en üst düzeyde prim ödese idi, yani prim kaçırmasa idi en az 1.700-2.000 TL. alması gerekirdi. Yani patronların prim kaçırmasına bir somut örnekde Halis Ağa'dan geldi.

Nutukdan özel seçilen Güroymak'a Norşin adı verenler gerçekten demokratik açılım mı istiyor? Atina'da hayatını kaybeden Kürt müziğinin efsane seslerinden 75 yaşındaki Ermeni asıllı Aram Tigran'ın "Beni Diyarbakır'a gömün" vasiyeti, İçişleri Bakanlığı'ndan çıkan olumsuz kararıyla gerçekleştirilemeyecek. İnsanlara nerede gömüleceği özgürlüğünü bile tanımayan bu anlayış mı demokratik açılım yapacak?

Belçika'da cezaevinde işkence görüp öldüğü iddiası ile Mikail Tekin için Belçika'ya nota verdik. Engin Ceber, Festus Okey,Baran Tursun sanki başka memleketde oldu. Sanki bu olaylara karışan herkese yargılama izni çıktı. Sanki aileleri dava edilmedi?

Bir fıkranın son cümlesi ile bağlayalım. "Dinime küfreden bari müslüman olsa."

1 yorum:

... dedi ki...

Doğru söze ne denir:)