16 Ocak 2010 Cumartesi

Anayasa Değişikliği

Anayasa değişiklikleri ve referandum yine gündeme geldi. Öncelikle bu anayasada beğenmediğim çok fazla yön olduğunu, 12 Eylül ürünü olduğunu ve değişmeye ihtiyacı olduğunu belirtmeliyim. Peki bunu AKP hükümeti yapabilir mi? Toplumu karpuz gibi ikiye bölmüş, halkın yarısını karşısına almış, uzlaşmayı değil öfkeyi siyaset sanatı sayan bir başbakan ve politik hareket demokratik, uygar, çağdaş bir Anayasa yenileyebilir mi?

Kısa cevap: Hadi canım sende. Bununla kandırmaya ve gündemi değiştirmeye devam edeceklerdir. HSYK'ya meclisden üye seçilmesini, Anayasa Mahkemesi yapısının değiştirilmesi gibi hukuku katleden maddeleri başka bazı demokratik görünen maddelerle paketleyip gözümüzü boyamalarına izin vermeyelim.

Anayasalar ancak demokratik ve toplumsal uzlaşmaya değer veren yönetimlerce, halk desteği ile değiştirilebilir.

2 yorum:

bücürükveben dedi ki...

Kim inanır arkadaşım kim inanır? Bunlar daha kendi dokunulmazlıklarını kaldırmaya niyetleri yok (ödleri patlıyor hatta)anayasaya yapacaklarmış, bunlara kalsa herkesi, en kritik yerlera atanacakları Tayyip seçsin, her yere Tarikatçılar yerleştirilsin en güzel anayasa!!! Bunlar 2011'de seçim sandığına gömülecek inşallah...

gülsen VAROL dedi ki...

inşallah maşallah la olacak bir şey değil olması gereken sevgiliuygar. Anladığım kadarıtla çok ciddi olan ve maalesef hiç ciddiye alınmayan bir durum söz konusu..
Ben bile (bu konuda) şu cahil kafamla anlayabiliyorsam işin vehametini ve maalesef ses vermeleri gerekenler kafalarını kıçlarına sokup susuyorlarsa eğer, ben kurunun yanında yanmaya mahkûm olan yaş olmaya razıyım! O kuru olanların hepsi yansın diye!!
Hukukun sustuğu yerde başlayacak vaveylâyı artık eğitim de çözemez çünki..
Lütfen bu konuda daha aydınlatıcı ve ayrıntılı bilgiler ver.. LÜTFEN!