10 Ocak 2010 Pazar

Filistin'e Yardım

Görevim gereği bir kaç kez İsrail ve Filistin'e gittim. Filistin'e son giden yardım konvoyu türü "taşıma sularla" Filistin değirmeni dönmez. Ayrıca burada toplanan yardımların gerçekten ne kadarının ulaştığı konusu da şüpheli.

Eğer Türkiye gerçekten bu konuya öncülük etmek istiyorsa Gazze limanının açılmasına, korunmasına, silah haricindeki diğer maddelerin Mısır'ın keyfine kalmadan Filistin tarafından ülkeye sokulabilmesine öncülük yapmalıdır.

Ramallah'da bir havaalanı yapılmasına AB ile birlikte öncülük yapılmalıdır. Çünkü Batı Şeria bölgesi de İsrail ve Ürdün ambargosu altındadır. Gazze ile Batı Şeria arasında bağlantı kuracak ince bir şerit karşılığında Filistindeki bazı Yahudi yerleşim bölgelerinin İsrail'e katılması bir uzlaşma getirebilir.

Yani gerçekten bütün ve bağımsız bir Filistin devleti kurulmadan Filistin'e yardım Erbakan'ın eski bir sözüyle "Pansuman Tedbiri" olmaktan öteye gidemez.

2 yorum:

gülsen VAROL dedi ki...

Hiç anlamadığım ve beni ilgilendiren, yaptırım konusunda en ufak bir dahlimin olmayacağını bildiğim bir konu ile BEN bile ilgilenebiliyorsam sevgili uygar, mutlaka bu konuya değinecek akıllı başlar vardır diye düşünüyorum... umuyorum... diliyorum.... Ancak, "işim gereği..." cümlen senin gibi konuya vakif bir insanın aklında yer tuttuğunu bilmeme yaradı ve beni rahatlattı..
Başarılar diliyorum sana.

düşünce bahçesi dedi ki...

Bu Yara yıllardır kanıyor.
Zavallı halklar, olan yanlız onlara.