11 Nisan 2010 Pazar

OKUDUĞUM SON 2 KİTAP

1)Gülsen Varol/Albümdekiler/ikinci adam

Blog arkadaşım "hasretsenfonileri" nin kitabı çıktığını duyunca edinmeye çalıştım. Bir süre içinde kitabı alınca merakla kitaba başladım.

Son derece sürükleyici, savaş yıllarından yakın zamanımıza kadar giden, İstanbul'dan başlayıp, Anadolu'da devam eden bir ailenin öyküsü. O kadar gerçekçi ki sanki büyük bölümü yaşanmadan yazılması çok zor gibi. Genelde son derece tutarlı, duyarlı anlatımlar var. Bazı bölümler, son derece merak edildiği halde hızla ve kısa tutulmuş. Aslında çok daha kalın bir romana sığacak kadar yaşanmışlık var romanda.

Gülsen Varol'u tekrar kutluyorum.

2) İnci Aral/Sadakat/Turkuvaz Kitap

Sevdiğim yazar İnci Aral'dan yine güzel bir roman. Kadın , erkek ilişkileri, aldatma, kıskançlık, aşk, sevgisizlik, bunalımlar üzerine bir eser. Bu konulara kafa yoruyor veya hissediyorsanız mutlaka okuyun.

"Bir yandan alabildiğine içeriksiz ilişkiler yaşanıyor, öte yandan bıkkınlık, kaçınma ve uzak durma isteği yükseliyordu. Çok fazla yalnızlık var, çok fazla. Herkes ağlayacak bir göğüs istiyordu ama kimse o göğüs olmayı göze alamıyordu."

"Uyum dediğin nedir? Çaresiz bir uzlaşma ve vazgeçiş. Evcilleşme ve sinme. Asıl sorun ne biliyormusun? Birinin ötekini, kayıtsız şartsız sahiplenmeyi hak görmesi..."

""Mutlu musun?" diye soruyordum ona bazen. "Yapma Azra! Mutluluk güvenilir bir duygu değil.""

"Kaybettiğim aşkı aramak değil.İhaneti bölüşmek ve mühürlemek. Ödeşmek ve uzaklaşmak, unutmak değil."

"İtirafların yarar sağladığını, insanı arındırdığını kim görmüş! Tam tersine. İtiraf belaya davetiye çıkarmak. Sırlar mezarlara saklanmalı. Sırlar sır olmaktan çıktıklarında bozulmaya uğruyor ve etkisi korkunç oluyor."

2 yorum:

gülsen VAROL dedi ki...

Ankara'da görüşememiş olmamızı ben bir kayıp olarak düşünmekteyim.. Telafisi olur belki diye teselli ediyorum kendimi..
Kitabım için yazdığın güzel tanıtıma teşekkür ediyorum sevgili uygar..Tahmin bile edemeyeceğin kadar önemliydi benim için senin yorumun..

oyumben dedi ki...

Başarılı çalışmalar.
Okunası kitaplar.