18 Şubat 2011 Cuma

10 Vahim Hata

İçinde bulunduğumuz kötü günlere bu ülke nasıl geldi ileride tarihçiler araştıracaktır. Buna giden taşları döşeyen 10 vahim hatayı kayda geçmek isterim.

1) Seçim barajlarını indirmeyen Demirel ve İnönü hükümetleri. Ardından seçim barajlarının altında kalan CHP'den bile ders almayan partiler.

2) Okuduğu şiir yüzünden Erdoğan'ı mahküm eden mahkeme kararı ve yıllarca sürecek mağdur edebiyatının zemininin oluşturulması.

3) Üçlü koalisyonu tam bir ekonomik krizde iken saçma bir vehim ile bozan Bahçeli ve alınan erken seçim kararı. Tüm iktidar partileri baraj altında kalmıştı bu seçimde.

4) Erdoğan'ın seçilmesine olanak sağlayan yasa değişikliğine dokunulmazlıkların kaldırılması, seçim barajları vb. hiç bir önemli taviz almadan izin veren Baykal. Ayrıca bu seçimde Siirt'de seçimi almaya uğraşılmamıştı bile.

5) AKP hükümetlerinin AB yanlısı görünen tavırlarına aldanarak ona kredi veren liberaller ve aydınlar.

6) Çeşitli AB paketlerine, temel yasalara temel demokratik tavizler almadan destek olan cılız muhalefet.

7) CHP liderliğinden istifa etmek için kaset krizini bekleyen, iktidara talip olmayan Baykal.

8) Cumhurbaşkanlığı seçiminde Anayasa Mahkemesinin verdiği 367 kararının rejim için önemini anlamayan ve anlatmayan muhalefet. Uzlaşma sağlanmamasına karşın meclise gireceğim diyerek bu yolu açan Bahçeli.

9) Anayasa değişikliğinde yargıyı düzenleyen maddeler dışındaki maddelere olumlu oy vererek hükümeti sıkıştırma şansını kullanmayan CHP ve MHP.

10) Anayasa referandumunda yetmez ama evet ya da boykot diyen, oylamaya tatilden dönmeyerek katılmayan ve referandumdan %58 çıkmasını sağlayan sözde solcu, aydın, liberal ve benzerleri.

2 yorum:

gülsen VAROL dedi ki...

Bu yazdıklarının doğruluğuna inancımı belirtmek için imzamı atmaya geldim sevgili Uygar..
Ve bir de, maalesef, bir türlü içimin sevmediği inanmadığım itici ve mürai olduğuna inandığım halde Baykal denen allahın belası bir adamın idaresindeki partiye oy verdiğim için kendimden nefret ettiğimi ilan etmeye..

düşünce bahçesi dedi ki...

ne denir?
tespitler doğru tabii.
2002ye doğru diyorduk ki, böyle bir iktidar olsunda halk uyansın diye;
inanamıyorum, dahada uyuduk...