27 Mart 2011 Pazar

İleri Demokrasi

Yetmez ama evetçiler ile boykotçuların büyük destekleri ile geçtiğimiz ileri demokrasi günlerinin tadını çıkarıyoruz.

Her ileri şeriat demokrasisinde olduğu hırsızların elinin kesilmesi ile yetinmeyen büyüklerimiz düşünenlerin kitaplarını okus pokus ile yok etmeyi başarıyorlar. Bir sonraki aşama olarak düşünenlerin kafasının kesilmesi ve sorunun kökten çözülmesi planlanmakta.

Geçin karşısına, alın gül suyu kokteylinizi elinize, yudumlayın. Mutluluğun keyfini çıkarın!

3 yorum:

gülsen VAROL dedi ki...

Neredeyse bir aya yakın ilk defa yorum sayfasına girebiliyorum.. geçici bir açılış yapıldı nedense !!
Sevgili Uygar, HİÇ BİR ŞEY için düzeleceği konusunda iyimser düşünmüyorum.. Düşünenlerin de neden hâlâ gerçekleri göremediğine ve kuma gömdükleri kafalarını neden çıkartamadıklarına şaşmaktayım.

düşünce bahçesi dedi ki...

ileri demokrasi bu oluyormuş demek..
ne denir?

Sihirli Yazılar dedi ki...

İleri demokrasi, gerçek anlamda uygulanabilse tadından yenmeyecek kadar güzel birşey. Ama bizdeki uygulamaların bununla bir ilgisi yok tabii. Şeriat usulü hırsızların ellerini keselim ki bir daha yapmasınlar; daha basılmamış kitabın yayınevine baskın düzenleyelim, kitabın taslağını toplatalım; gazetecileri, aydınları hapse tıkalım vs. Yetmez ama evetçiler, böyle olacağını hesaplayamamış olan, iyiniyetli aydınlar aslında. Gerçek anlamda bir ileri demokrasinin hayata geçirilebileceği umuduyla, ülke çıkarları adına iyimserlik içerisinde hareket ederken gerçekleri göremediler. Olmadı, olamadı...
Selamlar.