29 Haziran 2013 Cumartesi

Eskiye Dönüş Var mı?

Gezi parkı ile başlayan halkın direnişinden geriye dönüp, %50 oy oranlarıyla Türkiye'yi AKP rahat bir şekilde yönetebilir mi? Bu direniş bir saman alevi gibi yanıp sönen, seçimlere hiç yansımayacak olabilir mi?

Kesin ve açıklıkla yanıtlayayım ki HAYIR.

12 Eylül darbesi ile partilerin kapatıldığı, kitapların yakıldığı dönemin etkileri altında doğmuş, bireyselliğin öne çıkarıldığı Özal ve sonrası dönemde yetişmiş kuşaklar ilk defa dayanışmanın, birlikteliğin, direnişin, halkın sorunlarına sahip çıkmanın güzel zehirini tattı. Bu tadı yıllar önce tadan bizler nasıl bu mücadeleden hiç vazgeçmedi isek, vazgeçenler bile yine de o özlemi her zaman andıysa bu gençler de bu tadı asla unutmayacaklar.

Bunun sonucu ne olur. Bir kere artık Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesi mümkün değildir. Çünkü birinci turda %50 oy alması imkansız hale geldi kendi yanlış tutumlarıyla.
İkinci turda ise her kim olursa olsun karşısında kim varsa o seçilecektir. Bunu görmesi Erdoğan'ı çileden çıkarmaktadır. 3. dönem kuralını değiştirmek zorunda kalabilir.

Ayrıca sandığa gitmeyen %15 içinde önemli yer tutan gençler ve eğitimli kesim bu kez sandığı pek ihmal etmeyecektir. Bu da dengeleri değiştirecek önemli bir etken olacaktır.

Medya'nın yalancı yüzünün ortaya çıkması da medya da pohpohlanan iyi ekonomi, ileri demokrasi, barış süreci konusunda bir çok kişide tereddütler uyandırmıştır. Şüphecilik her zaman için gericilerin aleyhine çalışacaktır.

Halen AKP birinci partidir, muhalefet yetersizdir ama ortak akıl ile yerel seçimlerde verdirilecek kayıplar genel seçimlerde de AKP'yi tek başına iktidar olamaz hale getirebilecektir.

Dünden çok daha umutla bakıyoruz geleceğe. Siz de umudunuzu taze tutun.





2 yorum:

gülsen VAROL dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
gülsen VAROL dedi ki...

KARAMSAR KELİMESİNİN BİLE BEYAZ KALACAĞI KAPKARA İÇ DÜNYAMA IŞIK TUTTUN.. İNCE BİR HUZME YOLLADIN YÜREĞİME SEVGİLİ UYGAR.. SENİN (TAHMİNİN DEĞİL) GÖRÜŞLERİN DÜŞÜNCELERİN KUVVETLİDİR.. AYRICA TÜM YÜREĞİMLE İNANMAK İSTİYORUM SANA.. ÇÜNKİ BEN DE, A Y N E N BÖYLE DÜŞÜNÜYORUM O TATLI ZEHRİ ZAMANINDA TATMIŞ BİRİ OLARAK.