6 Ekim 2013 Pazar

Gündem'den

Paket umulandan da fos çıktı.

Buna karşın paket içindeki "dar bölge" konusunda bu kadar tepkiyi anlamakta güçlük çekiyorum. Yapılan hesaplar dar bölgeli seçimin 2 turlu olacağı, olması gerektiği üzerinden yapılmıyor. Halbuki ilk turda %50+1 oy alamayan bölgelerde AKP'nin 2. turda seçilmesi oldukça zor. Ayrıca bu sistem ön seçim ile aday belirlemeyen, halka yakın aday bulamayan partilerin seçmenlerini alternatif adaylarda yoğunlaştırmalarını getirecektir. Bu sistemde Ankara,İstanbul vekilleri yerini Dikmen,Sokullu,İstinye,Gazi Mahallesi vekillerine bırakacaktır. Vekillerini tanıyan bir halk siyasette daha etkin olacaktır. Lider sultasının bitişi açısından çok önemli bir adım olabilir. Bu sistemi 100 vekillik Türkiye milletvekilliği ile desteklenirse, %1 oy alan parti bile 1 milletvekili çıkararak temsilde adalet güçlenebilir.

TDH Sarıgül'ü CHP İBB adayı olarak belirlemiş! CHP bir an önce, İstanbul dışında her şey ile ilgili bu kişiyi aday yapmayacağını ve adayını açıklamalıdır. Sarıgül'ün adaylığı seçimi kendi eliyle AKP'ye teslim demektir. Bizden söylemesi.

Kılıçdaroğlu 59 maddeyi gelin çıkaralım demiş AKP'ye Anayasa değişikliği için. Halen demokrasi ile ilgisi olmayan bu parti ile Anayasa yapmaktan bahsetmek ne kadar saflık! Bu yolla AKP'ye CHP onaylı yeni bir demokrasi paketi havası vermeniz seçimdeki tüm argümanlarınızı yok edecektir. Hadi komisyondan çekilmediniz bari tam Anayasa bitmeden gündeme getirilmesine karşı çıkın!

Hiç yorum yok: