13 Nisan 2008 Pazar

Memleket Manzaraları

Ankara Büyükşehir Belediyesinin meyve suyu satmak için kurduğu BELSO şirketinin genel müdürü bu şirketden sağladığı haksız kazançlarla Zemzem Tower'da devre mülk almış.

Adında adelet olan bir muhafazakar partinin Başkent Belediye başkanının atadığı genel müdür haram parayla kutsal manzaralı mülk alıyor. Ne adalet, ne ahlak! Bir de bu parti liberal ekonomik görüşler savunuyor ama hangi liberal ülkede meyve suyu sıkıp satmak için belediyeler şirket kurar!!! Yani ne adalet, ne ahlak ve ne de liberalizm!

Gözünüzden kaçmış olabilir dünkü haberlerde 5 yıl önce eşini kaybeden 70'lik Kamil dede, ilçeyi ziyarete gelen Erzincan Valisinden kendisini evlendirmesini istedi. Vali şaşkınlıkla bunu kabul etmeyip, "senden geçmiş artık" ve ardından "keşke daha önce bir karı daha alsaydın yedek olarak" dedi. Bir Cumhuriyet valisinin kadına bakışı, çok kadınla evlenmeyi savunması ve ikisi de resmi nikah olamayacağına göre yasaya aykırı imam nikahını savunması anlamına geliyor bu sözler. Çok üzücü ve düşündürücü.

Hiç yorum yok: