26 Temmuz 2008 Cumartesi

Yoğun Gündem

Sonunda iddianame açıklandı. İlk izlenimim yaptığım bütün durum benzetmelerinin doğrulandığı yönünde. Buna göre örgüt hem Cumhuriyet'e bomba attırmış hem de lideri Cumhuriyet Başyazarı. Örgüt hem DTP'lileri öldürmeyi planlamış hem de PKK ile işbirliğini. Örgüt liderlerinden biri hem İşçi Partisi lideri hem de örgüt Hizbullahla işbirliği yapmayı planlamış. Hem generaller örgüt üyesi, lideri hem de örgütün ordu ile ilişkisi yok. Hem yargıyı hükümet aleyhine kışkırtıyor hem de Danıştayı bastırıp yargıç öldürtüyor. Hem ölüm örgütü hem kimi öldürdüğü bilinmiyor. Bu dava çok üzün sürer. Tarihdeki örneklerine bakmak yeter.
Makineli tüfeklerle bir düğünde 60.000 mermi havaya sıkan silahlı örgüt sanırım dünyayı ele geçirmek isteyen Üst Ergenekon örgütü olabilir ateş gücü karşılaştırılırsa. Bunları da sanırım global yargıçlar yargılayacaktır.
Bu arada çalışanların işsizlik fonuna, kıdem tazminatına göz diken AKP, milletvekillerine zaten haksız ve kıyak olan 2 yıl çalışıp ömür boyu en üst düzeyden emekli olma hakkını 1 yıla indirmeye hazırlanıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşın prim borcunun faizini değil promosyonları -makam aracı, bilgisayar vb.- düşünürek yüzde 16.67 veren Ziraat Bankası yerine yüzde 20 faiz öneren Halkbank ile anlaştı. Böylece vatandaş daha fazla faiz ile promosyonları ödemiş olacak.
Melih Gökçek'in bütün ruhsatsız binaları yıkmadan yeşile, doğaya, bilime en çok hizmet etmiş bir kuruma, ODTÜ'ye yıkım tehditi yapması her halde son çırpınışlarıdır.

1 yorum:

... dedi ki...

''Fiiler etepişir ,çimenler ezilir''misali
sağlıkla kalın