29 Ağustos 2008 Cuma

İçki Yasaklanıyor mu?

Son zamanlarda olan içki yasağı, içki dayağı üzerine bazı haberleri aşağıda toparlamaya çalıştım. Bütün bunların bir tesadüf, normal, her laik, demokratik hukuk ülkesinde olabilecek şeyler olup olmadığına kararı sizlere bırakıyorum. "Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az."
Tarım Bakanı Mehdi Eker’in davetlisi olarak Ankara’ya gelen Suudi Arabistan Tarım Bakanı Fahad Balghunaim ve beraberindeki heyet dün öğle yemeği için Çiftlik Merkez Lokantasına gitti. Heyet bahçede ayrı bir bölüme otururken 300 civarındaki diğer müşteri grupları da bahçede yerlerini aldı. Ancak garsonlar içki siparişlerini ‘’Bugün yasak’’ diyerek geri çevirdi. Garsonlar ‘’Lokantamızda Suudi Arabistan’dan bir heyet var, onların özel ricası" dedi.
AKP’li Bursa Büyükşehir Belediyesi, Merinos Kültürparkı’ndaki lokantaları ihaleye bile çıkarmadan içki servisi yapmayan işletmelere verdi. Bursa Kebapçısı’nın sahiplerinden İbrahim Avşar, “İçki bize ters. Büyükşehir’de böyle istiyor” dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İBB Başkanlığı döneminde başlattığı sosyal tesislerdeki içki yasağı İBB iştiraklerinden Beltur AŞ eliyle genişletiliyor. İBB’nin kiraya verdiği ve içkili restoran olarak kullanılan mekânların kira sözleşmeleri iptal ediliyor. Aralarında tarihi Moda İskelesi ve Üsküdar Salacak’taki Denizkızı Restoran’ın da bulunduğu mekânların işletmeleri Beltur AŞ’ye devredilirken, sosyal tesis haline getirilen mekânlarda alkollü içki servisi de yasaklanıyor.
Ankara Keçiören'de büfeci Metin Şahin, kameralara yansıyan ve kamuoyunda tepki yaratan dayağı anlattı: “Gece saat 01.00’e kadar açık tutma ruhsatı olan tekel bayisine, saat 22.45 sularında gelen sivil ekipte görevli iki zabıta, çivili sopalarla küfrederek saldırdı. İlk darbeyi kafama allınca tezgahın arkasına düştüm. Orada infazımı yaptılar, küfrettiler. ’Seni öldüreceğiz, bu saatte büfe niye açık’ diye bağırdılar. ’Allah rızası için yapmayın, izin verin dükkanı kapatayım’ dedim, dinlemediler. ’Allah’ı da seni de tanımıyoruz’ dediler. Sonra, yara bere içinde dükkanı kapattım. Bu sefer dükkan kapısı önünde, yine vurdular. Günlerdir ağrı, bulantı çekiyorum, kusuyorum, en ağır darbeyi alnıma aldım.”
Ankara Etlik'teki Özel Lokman Hekim Hastanesi'nde sağlık skandalı yaşandı. Ankaragücü Bayan Voleybol takımı ve Bayan Güreş Milli Takımı eski masörü 24 yaşındaki Türkan Özsu, gece yarısı rahatsızlanarak kaldırıldığı hastanenin acil servisindeki doktor tarafından alkollü olduğu için muayene edilmedi.
Televizyon dizilerinde alkol görüntülerinin buzlanmasıyla ilgili RTÜK, "Bizimle alakası yok" derken, dizi film yapımcıları ise topu kanal yöneticilerine attı.
DİYARBAKIR’da yıllardır alkol veren 22 dernek lokalinin, ‘içkili bölgede’ olmadıkları gerekçesiyle alkol ruhsatlarının iptal edilmesi kararı tepkilere neden oldu. Vali Yardımcısı Suat Seyitoğlu, imzasıyla işletmecilere gönderilen yazıda ‘lokallerin içkili yer bölgesine taşınmamaları halinde ruhsatlarının 31 Mart 2008 tarihinde iptal edileceği’ tebligatı yapıldı.
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu(RTÜK), Kanal 1'e, Türkiye-Uruguay milli maçının özet görüntülerini yayınlarken, bir rakı firmasının reklamını yaptığı gerekçesiyle uyarı cezası verdi.
Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Beltur AŞ’nin içki yasağı zincirine, tarihi Moda İskelesi de dahil oldu. İskelede artık içki verilmemesine semt sakinleri tepki gösterip, her cuma eylem yapıyor. Beltur tarafından devralınan Salacak’taki Denizkızı Restoran da içki servisi yapılmayacak.
Sakarya'nın Pamukova ilçesinde Kaymakam Hasan Göç'ün resmi koruması Sinan Kutlu, yolda durdurduğu otomobilin alkollü sürücüsünü ve yanındaki arkadaşını kaymakamın yanında tokatladı. Olay bir kameraman tarafından dakika dakika kaydedildi.
Kızılay Konur 2 Sokak'ta alkol alan ve kimlikleri belirlenemeyen çift Ramazanın ilk günü sokak ortasında alkol aldıkları gerekçesiyle , sabaha karşı , çevreden geçen bir grubun saldırısına uğradı. Saldırı sonrası yaralanan çift bir binanın bahçesine kaçarak saldırgan gruptan kurtuldu.

1 yorum:

... dedi ki...

Çözüm ne peki...işçi ölümlerine bile tepki vermeyen bu halk içki yasağına mı tepki verecek

bu ülkede kalabilirseniz sağlıkla kalın