24 Ağustos 2008 Pazar

Türkiye'yi Enayiler Kurtaracak

Oldukça mantıklı düşünen ve davranan biri olarak enayiliklere pek dayanamam. Hatta filmlerde enayice davranılan sahneler geldiğinde başka kanala zapladığım çok olmuştur. Buna karşın durumumuzu uzun uzun tahlil ettiğimde Türkiye'yi sadece enayiler kurtarabilir kanısına vardım. Bunu biraz detaylamak istiyorum.
Belediye imar müdürlüğünde çalıştığı halde , ortada dönen onlarca imar durum değişikliği,yapı affı vb. işlerde kamu çıkarını koruyan kararlar alan, gelen on yıllar tutacak maaşı tutarındaki rüşvet tekliflerini, imalarını reddeden, bunun için sürülmeyi, pasif görevlere atanmayı göz önüne alan enayiler kurtacak Türkiye'yi.
Yıllar sonra geldiği baş müfettişlikte kral gibi oturmak dururken, kamuda yolsuzlukların arttığını söyleyip basit bir memur olarak sürgün edilmeyi göz önüne alan enayiler kurtaracak Türkiye'yi.
Çalıştığı gümrükte herkes bir paylaşım çetesi içine girmişken, her ay maaşların kat katı rüşvet, sadece bazı ufak göz yummalar karşılığında bile alınırken, bunlara karışmayıp, bütün arkadaşlarından dışlanan enayiler kurtaracak Türkiye'yi.

İçinde yer aldığı partide herkes liderin ne kadar haklı olduğunu yineleyip lidere taparken, liderin hatalarını söyleyebilen, kendi partisinin yanlış yaptıklarını eleştirip bir sonraki seçimlerde listelerde yer almamayı garantiliyen enayiler kurtaracak Türkiye'yi.

Herkesin sürgün gönderildik diye küstüğü Doğu illerinin köy okullarında, sağlık ocaklarında görev yaparken canını dişine takarak çalışan, kendi kısıtlı maaşından devletin sobasına kömür alan, okulu kendi cebinden aldığı boyayla kendisi boyayan enayiler kurtaracak Türkiye'yi.

Herkes arıya şekeri dayarken dayamayan, süte su katarken katıksız satan, belki tarlası olmadığı için bir çok çiftçi olmayan tarımsal destek alırken devletden beş kuruş alamayan enayiler kurtaracak Türkiye'yi.

Başbakan'ın hedef gösterdiği, her eylemde dayak yiyeceği, yerlerde sürükleneceği garanti olmasına karşın yine de Nükleer Enerjiye, Termik santrallara, denizin doldurulmasına karşı çıkan çevreci enayiler kurtaracak Türkiye'yi.

1 yorum:

... dedi ki...

''enayilerin ''ne yazık ki türleri tükeniyor koruma altına alınması gerek yoksa gelecek kuşaklara örnek olarak gösterilemeyecek
sağlıkla kalın