13 Eylül 2008 Cumartesi

Siyaset,Medya,Finans,İletişim ve Sanayi İlişkileri Üzerine

Güncel tartışma ve medya-siyaset savaşları 25 yıldır savunduğum ve doğruluğundan bugün de bir şey kaybetmeyen önerimi yeniden gündeme getirme getirme fırsatı verdi.Bu öneri uygulanabilseydi, son 25 yılın bir çok kirli olayı, hatta krizlerinin bir kısmı oluşmayabilirdi.
Özetle önerim kişi, gurup, holding ve şirketlerin 4 ana sektörden sadece birinde çalışabilmesinin kurala bağlanması üzerine. Bunlar medya, finans, iletişim ve sanayi/turizm/ticaret sektörleri. Örneğin bir medya patronu olan Aydın Doğan ve Doğan Holdingin sanayi, turizm, petrol , bankacılık gibi işler yapamaması. Bir iletişim devi olan Çukurova gurubunun sanayi, bankacılık yapamaması.
Bu durumda girilmeyecek bazı kriz ve sorunlara örnekler:
- Pamukbank, Çukurova, YKB , TMSF krizleri,
- Telsim, Çukurova Elektrik, İmarbank krizleri,
- Doğan, Petrol Ofisi, Hilton krizleri ...
Bu yolla elindeki medya gücünü kullanarak siyasetden sanayi/turizm yatırımı için ayrıcalık talep etmek, bankadan toplanan parayı kendi sanayi kuruluşlarına aktararak kendi bankasının içini boşaltmak, rakiplerinin iletişimlerini dinlemek veya kimlerle görüştüklerini tesbit ederek medya gücü aracılığıyla rakiplerini tehdit etmek dönemi bitecek, temiz iş yaşamına en önemli geçiş sağlanacaktır. Tabii temiz bir iş yaşamını özleyen bir siyaset varsa!

Hiç yorum yok: