4 Ocak 2010 Pazartesi

Dizilere Reklam

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan Arapların çok sevdiği dizilere yerli malı reklamını teşvik edeceklerini söylemiş.

Bu vesile ile RTÜK'ün beni sinir eden uygulamalarından birini dile getireyim. Sanırım bakan hiç televizyon seyretmiyor yada çok dikkatsiz. Diziler, filmlerde nerdeyse sansür mozaikleri karenin çoğunu kaplamaya başladı. Sigara, içki derken her tür marka sansürlenmeye başlandı. Marketde çekim yapılıyor, market rafları mozaikleniyor. Kola içiliyor, etiket çıkarılmış. Sanki bu ülkede hiç bir marka bulunmuyor. Neymiş gizli sponsorlukmuş. Sen medyanın gelirlerini kontrol altına alırsın ve vergi kaçırılmasını önlersin. Bunu abartanları örneğin sabah kahvaltıda, akşam rakı sofrasında aynı marka kolayı masaya koyan olursa o zaman uyarırsın. Zaten halk da tepki gösterir.

Bu yasaklar ortada dururken nasıl diziler her tür yerli markayı ekrana getirecek anlamak için Arap olmak lazım. Her tür sansüre ve mozaiğe hayır.

5 yorum:

gülsen VAROL dedi ki...

"anladıysam arab olayım" lâfını hatırlattın bana sevgili uygar.. İnan ilaçlık değil merhemlik olabilecek doğru bir düşünce veya yaptırım bulabilmek için mücadele ediyorum..

Sihirli Yazılar dedi ki...

Dizilerde yapılan şu mozaikleme olayı, bana anlamsız geliyor aslında. Sigarayı mozaikliyorlar ama duman çıkıyor yine:) Ne anlamı var ki o zaman. Korku filminde kan mozaikleniyor, skeçlerde "ayıp" kapsamına girdiğini düşündükleri kelimeleri bipliyorlar. Biraz kontrol olmalı belki tamam ama çok fazla oldu bu kadarı da. Sansür denen şeyden hoşlanmıyorum. Aile filmi-dizisi dışındaki film ve dizileri gece 12'den sonra yayınlasınlar, yetmez mi? Onu mozaikle, bunu biple. Seyrettiğimden hiçbir şey anlamaz oldum... Konunun dışına çıkmış olabilirim ama sigaradan başlayınca kendimi burda buldum:) Sevgiler.

bücürükveben dedi ki...

evet bu mozaikleme bana da öteden beri çok saçma geliyor, filmi izlerken insanın dikkati dağılıyor ayrıca...asıl Papatyam dizisine baksınlar kasap dükkanı, kırmızı kırmızı çiğ etler ben de onları mozaiklemek istiyorum:)ne estetik!!!ne hoş ne iç açıcı bir görüntü etler! ıyk..
selamlar

Sihirli Yazılar dedi ki...

Merhaba arkadaşım. Senin için bloğumda bir ödül var. Erkek arkadaşlara ödül göndereceğim zaman, acaba cicili bicili ödülleri ciddi sayfalarına yakıştırıp kabul ederler mi diye düşünüyorum bazen ama yine de vermek istedim sana bunu:) Kabul olursa sevinirim. Sevgilerimle...

bilge dedi ki...

sansürlenecek leri sansürlemezler bisküviyle kolayla ayranla uğraşırlar ..