1 Şubat 2010 Pazartesi

Önümüzdeki Tehlike

Gelinen noktada önümüzde iki temel tehlike durmakta.

Birincisi oluşan kaos ortamından, yaratılan şüphelerden, medya saçmalıklarından bunalan muhalif insanların artık konuşmayı, yorum yapmayı, muhalefeti bırakması. Bu konuyu "Son Muhalif" yazımızda detaylı olarak ele almıştık.

İkinci konu ise tüm muhalif partilerin "Bizim baraj sorunumuz yok.", "Seçim İşbirliği gündemimizde değil." sloganları ile tek başına hareket edip seçimlerde muhalif oyların boşa gitmesi. Son zamanlarda gerek Sarıgül, gerek Pamukoğlu , gerek Rahşan Ecevit, gerekse Cindoruk'un bu yönde açıklamaları oldu. Sadece seçim barajı ve hukuk için bile bir araya gelecek bir muhalefet hareketi anlamlıdır. Bu yönde içinde yer aldığınız hareketleri ikna etmek önemlidir.

Yoksa gelen bir erken seçim bu meclis tablosunun korunmasından başka bir şeye yaramaz!

2 yorum:

gülsen VAROL dedi ki...

Bazı insanlar mühim olmadıklarını, ve kayda değer hiç bir iş yapamadıklarını bildiklerinden muhalif olurlar.. herşeye!
Çünki hayattaki en kolay şeydir tenkit.. Son derece gayeye hizmet ediliyormuş izlenimi verse de hiç bir gayeye hizmet etmemektedir.. Bizim ülkemizdeki tüm muhalif partilerin bir işe yaramamaları da bu nedenle zaten sevgili uygar..
Şu benim cahil kafam bile bunu anlayabiliyor ama oyları bölenler işin vehametini anlayamıyorlar..
Kimbilir belki onlara verilen görev de budur!!

bilge dedi ki...

oylar bölünüce veya koalisyon olunca ki bunun ceremesini çok çektik işin vahametini anlamayanlar mangalda kül bırakmıyorlar sevgi ve dostlukla