17 Temmuz 2011 Pazar

İntikam Yeminleri

13 Askerimizin şehit olmasının ardından oluşan tepkilerde intikam yeminlerinin edilmesi, konserlerde Kürtçe şarkıların protesto edeilmesi, bu olayın da yine orduyu yıpratmak için kullanılmaya çalışılması iyiye gidişe işaret etmiyor.

Daha önce defalarca belirttiğim gibi bölünme azınlığın talebi ile değil çoğunluğun bir arada yaşamaktan vazgeçmesi ile gerçekleşir. Buna doğru gidildiğini görmek lazım.

Hangi kurumun en üst yöneticilerinden yarısı hapis yatarken mensupları morallerini koruyabilir?

Bunları istenen yeni Anayasa düzenlemelerine dayanak yapmak isteyenler olacaktır.

Bir yandan terörist örgütün lideri ile görüştüğünü kabul eden bir yönetime %50 oy verip, bir yandan da intikam yeminleri etmek.

Her zaman olduğu gibi bir uçtan bir uca savruluyoruz. Bu yolla doğrunun bulunması neredeyse imkansızdır.

2 yorum:

Arzu Sarıyer dedi ki...

Sözün bittiği yerdeyiz diyoruz,ama sözler bir türlü bitmiyor nedense... Tesbitleriniz çok doğru.Selamlar Dost...

BİR MİLYON SEVENİMİZ OLSUN dedi ki...

Face de ya da blogcu da yorum okudum. Tüylerim titredi. Bir parkta oynayan kürt vatandaşlarımızın çocuklarını oradan çıkarmışlar. Hatta bu sırada alkışlayanlar bile olmuş. Bunlar bir tezgah. Böyle bir olay olmamıştır bile. Fakat yazan öyle olmasını ister gibiydi. Biz asırlardır beraber yaşadık. Onların sahip oldukları tapulu arazileri için benim fakir akrabam ve ben canımızı veririz. Bu vatanın her karış toprağı kanla alındı. Ancak kanla verilir. Fakat asırlarca beraber yaşadığımız ve hangi kökenden olursa olsun, Tüm vatandaşlarımız, bizim kadar kanuni hakka sahip olacaklardır. Parkta ve ya başka yerde oynayacaklardır. Yzınızın kelimesine hatta noktasına ve virgülüne katılıyorum. Bu vatan bölünmeyecektir.