14 Nisan 2013 Pazar

CHP neden yalpalıyor?

Halen sürece "barış" süreci diyebilen CHP'liler var. İzmir belediye başkanı Aziz Kocaoğlu Diyarbakır'a gidip barış sürecine katkıda bulunacakmış.

Kimi CHP'liler bu sürecin çözülme ve terör örgütü ile birlikte anayasa yapma süreci olduğunu doğru bir şekilde tespit ederken kimilerinden neredeyse sürece destek veren tavırlar görülünce halkın tepkisi bastırılıyor.

CHP bu süreçte bile, bu kadar net bir tablo karşısında bile muhalefet niye yapamıyor? Niye MHP'nin yaptığı açıkça karşı koymayı yapacak cesareti yok?

Çünkü kendisinin "barış istemeyen", "anaları ağlatmak isteyen", "kafatasçı milliyetçi" olarak suçlanacağını düşünüyor.

Peki suçu ne olduğu belirsiz Haberal ve Balbay'ı 4 yıldan fazla hapiste tutmaya devam ederek nasıl barış sağlanacak? YÖK'e hayır diyen genç yıllardır tutuklu olarak içeride yatarken teröristlere elini kolunu sallayarak, silahlarla yüz binlere hitap etme şansı tanıyarak nasıl barış sağlanacak?

İrlanda'da barış gelirken İngiliz adı yasaklandı mı? BASK ile barış sağlamak adına İspanya'ya İspanya dememeye mi karar verildi? Güney Afrika'da Mandela öncülüğünde siyahlar iktidara gelip beyazları içeri atarak mı barış sağlandı?

CHP barışın böyle olmayacağını, AKP ile Anayasa dahil hiç bir konuda işbirliği yapmayacağını, sürece tüm yurt çapında kitlesel olarak karşı çıkacağını ve buna tüm yöneticileri ile sahip çıkacağını göstermedikçe sadece AKP'nin değirmenine su taşıyor olacaktır.

Bu CHP için son şanstır!

Hiç yorum yok: