14 Haziran 2013 Cuma

Gezi Parkı ve Direnişi ve İşlenen Suçlar

Gerek bir çok medya kuruluşunun yayınlarınan, gerek sosyal medyadan gerekse gözlem ve duyumlarımdan yola çıkarak Gezi Parkı direnişi sırasında halka karşı işlendiğini düşündüğüm aşağıdaki suçları gündeme getirmek istiyorum.

Biber gazlarının 45 derece açı yerine dik açı ile insanlara atılması sonucu doğan yaralanma ve sakatlıklar. Bu kullanım yasaklanmasına karşın uygulayan polisler için ne gibi soruşturma açılmıştır?

Süresi geçmiş biber gazı kullanılmışmıdır? Kullanıldı ise bunları sağlayanlar hakkında ne gibi işlem yapılmıştır?

Portakal gazı gibi yasaklı gazlar kullanılmışmıdır? Kullanılmışsa bunları kim temin etmiştir? Temin eden ve kullananlar hakkında her hangi bir işlem yapılmışmıdır?

Kask numaralarının kapatılması. Kask numaralarını kapatan polislere göz yuman amirler hakkında bir soruşturma açılmışmıdır?

Tabanca ile topluluğa ateş edilmesi. Ateş edenler ve izin verenler hakkında soruşturma açılmışmıdır?

İnternet çıkışlarının durdurulması. Bir çok ilde özellikle genişbant tekeli olan sağlayıcılar tarafından internet çıkışlarının olaylar sırasında durdurulduğu, yavaşlatıldığı, bağlantıların kesildiği ifade edilmektedir. Bu haberleşme özgürlüğünü kısanlar hakkında ne gibi bir işlem yapılmıştır.

Mobil operatörlerde dahi twitter ve facebook çıkışının yavaşlatıldığı, durdurulduğu iddia edilmektedir. Bu bütün twitter ve facebook kullanıcılarını baştan suçlu ilan eden ve anayasaya aykırı emirleri verenler ve uygulayanlar hakkında ne işlem yapılmıştır?

Medya kuruluşlarına direnişi yayınlamaması için baskı yapılmış mıdır? Bunlar hakkında işlem yapılmış mıdır?

Bütün bunlara göz yuman, işlenen suçları soruşturmayan savcılar hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı ve HSYK ne işlem yapmıştır?

Ancak bütün bunların şeffaf olduğu bir ülkede demokrasiden söz edilebilinir!

1 yorum:

gülsen VAROL dedi ki...

Aklımın ermediği konular olduğunda, gündemin izahı için sayfana gelir, Uygar ne düşünüyor bakayım derim..
Bu sefer nedense doğru bulamadım yazdıklarını.. yanlış ya da yalan olduğunu düşündüğüm için değil.. Bu, senin yazıların için düşünülebilmesi mümkün de değil zaten.. sadece, zamansız sevinme mi desem??? karşındaki BOŞbakan hakkında kendi iyimserliğinden kaynaklanan hatalı saptamalara ve beklentilere girdiğini görmek mi desem???
Bu adam ve bunu gibiler gitmez sevgili Uygar... Maalesef.