13 Temmuz 2013 Cumartesi

48 Madde

Son zamanlarda CHP'nin en önemli hatası yeni Anayasa konusundaki tavrı oldu. Hem Kılıçdaroğlu Erdoğan'a "Diktatör", "Tiran" diyor hem de onlarla birlikte "demokratik" Anayasa yapmaya çalışıyor. Bunu ne anlamak ne de anlatmak mümkün değildir halka.

En sonunda komple bir Anayasa yapılamayacağı ortaya çıkınca -en başından belli idi bana kalırsa- üzerinde anlaşılan 48 maddeyi gelin çıkaralım dedi gündem değiştirme ustası Erdoğan. Bu vesile ile üzerinde anlaşılan 48 maddeyi okudum.

Kanaatim odur ki bu 48 madde çıksa bile demokrasimiz bir milim bile ilerleme kaydetmez. Neden derseniz öncelikle seçim barajlarının kalkması, lider sultasına son verilmesine destek olacak hiç bir madde yok öncelikle. Sonra 12 Eylül Anayasasında olan her özgürlüğün ardından nasıl kısıtlanacağını anlatan, kısa ve net maddeler yerine uzun ve muğlaklık içeren madde yazım tarzı korunuyor. Bir örnek verirsek toplantı gösteri yürüyüşü hakkı mevcut Anayasada olduğu gibi önceden izin alınmadan denilmekle birlikte ardından yönetimin ne gibi hallerde kısıtlama getireceği belirtiliyor ki; temel haklarda en ufak bir "ama" bu ülkede nasıl kullanılıyor çok açık. Darbeye "ama"sız karşı çıkın diyenler maddeleri yazarken bir çok "ama", "ancak" anlamında ibare eklenip temel hürriyetleri biçmeye kapı açmışlar, muhalefet mensupları ise ağzı açık bakmışlar anlaşılan.

Gelin açık olun, otokratik anlayış ile Anayasa yapılmayacağını açıklayın, seçim barajı, tutukluluk süresinin her durumda 3-4 yılla kısıtlanması gibi maddeler geçmeden bu işe girmeyin. AKP'nin bir oyununa daha gelmeyin!



Hiç yorum yok: