18 Temmuz 2016 Pazartesi

9 Soruda Darbe Girişimi

1) Darbeye karşı mıyım?
Evet her tür darbeye karşıyım.

2) Darbe çok plansız ve çılgınca mı yapıldı?
Bu sonuca bakılarak söylenmiş bir söz. Aslında darbe kapsamı ile sonuç almaya oldukça yakın olduğu görülmektedir.

3) Darbe aslında bir tiyatro muydu?
Darbecilerden 100'den fazla ölü olduğu, kalanların çok ağır cezalar alacağı düşünüldüğünde hiç bir güç bu kişilere bu tiyatroyu oynatamaz.

4) Darbeyi halk mı önledi?
Laik muhalefetin darbeye katılmaması, büyük polis gücünün direnişi ve askeri birliklerin kısmen kontrol edilebilmesi ve yapılan taktik hatalar darbeyi önledi. Halkın sokağa çıkmasının Atatürk Hava alanı dışında fazla etkisi olduğu söylenemez.

5) CHP'lisi,MHP'lisi herkes mi sokağa çıktı?
Bir kısım MHP'li olabilir ama laik muhalefetten sokağa çıkan sayısı son derece azdır. Sokağın AKP'li, cihatçı güruhlarca dolacağını biliyorlardı.

6) Darbe engellenince demokrasi mi kazandı?
Maalesef darbe kaybetse bile kazanan otoriter yönetim oldu. Artık darbeden bir gün öncesinden daha otoriter bir Türkiye var.

7) Bu darbe ile darbeler dönemi bitmiş midir?
Bunu daha önce de söyleyen çoktu. Ne kadar yanlış bir önerme olduğu anlaşıldı. Bundan sonra da bir darbe olabilir. AKP seçimle devrilirse yeni hükümeti bir darbenin bekleyeceği aşikar.

8) İdam cezası geri gelmeli mi?
Her zaman ve her tür idam cezasına karşıyım. Ayrıca bu ceza geri gelse bile bu darbeciler için uygulanırsa Türkiye'de hukuk sıfırın altına iner.

9) Bir darbe oldu mu?
Evet aslında bir yargı darbesi oldu. Bir AYM üyesi göz altına alındı, her tür yasaya aykırı olarak. Yargıtay ve Danıştay'a üye seçecek HSYK'nın 5 üyesi görevden alındı. Yargıtay ve Danıştay üyeleri, binlerce savcı ve hakim görevden alındı. Bunların hepsi fiilen darbenin içinde yer alsalar da bunun hukuk yolu ile ispatlanmadan görevden alınmaları Türkiye'de hukuka darbe oldu.

Hiç yorum yok: