20 Haziran 2008 Cuma

Anayasa Değişikliği için Uygun Zaman mı?


TÜSİAD’ın da Kemal Derviş katılımı ile düzenlediği toplantı Anayasa değişikliği konusunu yeniden gündeme taşıdı.

Mevcut gergin siyasi ortamın uzlaşma ile Anayasa da köklü değişiklikler yapmaya hiç uygun olmadığı kanısındayım. Böyle bir konunun gündeme dahi gelebilmesi için en az bir ay süre ile yeni bir gerginlik, saçmalık olmamalı. Örneğin son bir ay içindeki şu tür olaylardan hiç biri olmamalı.

- Herkes millet iradesine RAM olacak gibi RAM,ROM,EPROM açıklamaları yapılmamalı.
- Anayasa Mahkemesine Meclis üye seçsin gibi bir öneri olmamalı.
- Anayasa Mahkemesi üyelerinin peşinde –tesadüfen de olsa- dinleme ekipleri dolaşmamalı.
- İmam hatipleri düz lise saysak ne olur ZIKKIMlıkları olmamalı.
- Önder Sav gibi parti yöneticileri hatasını kabul edip istifa etme olgunluğunu göstermeli.
- Anayasa Mahkemesi kararlarını meclisin geçersiz sayması gibi öneriler getirilmemeli , getirenler partilerinden atılabilmeli.
- Yargıyı siyasete bulaşmış göstermeye çalışan bu yargı mensubu şurada kahve içti, yolda selamlaştı saçmalıkları gündeme gelmemeli.
- Türban kanunu diye manşetlere çıkan açıklamalar yapanlar yahu türban bunun neresinde gibi halkı saf sanan açıklamalar yapmamalı.
- 7 yıldır iktidarda olanların ülkedeki dershane gerçeği gibi konulardan yeni haberdar olduğu gibi bir durum olmamalı. Ya sorunları neden çözmediklerini açıkca söylemeli ya da susmayı bilmeli yetkililer.

Bunların olmadığı döneme ateşkes dönemi dersek bu dönem en az bir ay sürmeli. Belki ortam yeterince yumuşar ve tartışmalara zemin olur.

Bekleyelim, görelim.

1 yorum:

fatos dedi ki...

merhabalar ..blogspota hoşgeldiniz:))