16 Şubat 2010 Salı

Silah Yasa Tasarısı'na HAYIR!

Daha önce polislere de ağır silah alma yetkisi vermesi ile gündeme gelen yeni silah yasasından yeni süprizler çıkıyor. Buna göre silah ruhsatı almak kolaylaşacak. Örneğin sabıkalı olanlar da illerde kurulan bir komisyon ile silah almaya hak kazanacaklar. Ruhsat harçlarını yatırmayanların silah taşıma hakları devam edecek.

Bu ülkenin en son ihtiyacı olan şey bireysel silahlanmadır. Taşıdığı silah ile kendini koruyup bir suçu önleyen onlarca vaka varken silah ile yaralanan ve ölen masum insan sayısı binlercedir. Zaten toplum yeterince bölünmüş ve gerginlikler kolayca silahlı çatışmalara dönebilirken bunu yaygınlaştırmak sadece halka sırtını dönenlerin yapabileceği bir şeydir. Yoksa niyet başka mı?

3 yorum:

gülsen VAROL dedi ki...

Gayet tabii ki niyet başka sevgili uygar..ayaklarına dolaşsın da kazmayı düşündükleri kuyuda boğulsunlar..
Benzer olaylar zinciri İran'da ve Irak'da da yaşandı yıllar önce.. Rejimi yıkmanın temele atılan harcıdır bu girişimler.... De, bizler ne yapabiliriz uygar? Halk oylamasına sunacak halleri yok herhalde..

Sihirli Yazılar dedi ki...

Son derece yanlış bir uygulama olur bu elbette. Toplumumuzda o kadar çok sayıda bilinçsiz insan var ki bu kişilerin eline silah verdiğinizde ne gibi durumlar ortaya çıkabileceği açıktır. Kendisini korumak için değil; her kızdığı, kafasını bozan adamı yaralamak, öldürmek için kullanacaktır silahını. Töre cinayetleri, maçlardaki kavgalar, düğünlerdeki maganda kurşunları vs. düşünüldüğünde, doğacak sonuçları tahmin etmek zor değil. Tam tersine bireysel silahlanmaya hayır demeliyiz. Size tamamen katılıyorum. Bunun arkasında pek hayırlı bir niyet olmadığını düşünüyorum.

tufan dedi ki...

Merhabalar.
O namlunun ucu bir gün kendilerine döndüğü zaman anlayacaklar ama eyvah demeye bile fırsatları olmayacak.

Elbette niyet başka,bunu çok yakında öğreneceğiz,içerisinde neler gizli,kimler özel ordu sınıfına dahil olacak göreceğiz,ama şunu asla unutmasınlar,çavuşesku da bu yoldan gitmişti,işte o zaman görecekler namlunun ucunu..

Saygılar sevgiler.