5 Temmuz 2014 Cumartesi

CB Adayları ve Genel Başkanlara Açık Sorular

CB seçimi öncesinde adayların yanıtlaması gereken ve kendileri hakkındaki tereddütleri gidermek için zorunlu olan sorulara yanıtlarını bekliyor kamuoyu.

Ekmeleddin İhsanoğlu. Laikliğe inanıyorum demek, Anıtkabir'e gitmek güzel. Ama lafla değil somut olarak kendi CB olsaydı Sn. Gül'ün kabul ettiği hangi yasaları geri döndürürdü açıklamasını bekliyoruz. Örneğin 4+4+4 yasasını reddeder miydi? Ya da HSYK yasasını?

Kemal Kılıçdaroğlu. Açıkca kendi vekillerine ve parti meclisine sormadan alınan Ekmel bey kararı sonrası eğer Ekmel bey seçilemezse istifa edecek misiniz?

Tayyip Erdoğan. Eğer CB olarak seçilemezseniz, 3 dönem kuralını değiştirmeyip yeniden milletvekili adayı olmayacağınızı kamuoyuna açıklamanız beklenmektedir. Ayrıca hiç bir hükümet kaynağını CB seçiminde kullanmayacağınıza inandığınız kutsal değerler adına yemin eder misiniz?

Selahattin Demirtaş. Hazır CHP sol bir aday göstermemişken sol oyları talep etmek güzel. Ama seçimde siz ya 2. tura kalırsınız ya kalmazsınız. Kalırsanız elbet kendinize oy isteyeceksiniz. Kalmazsanız kimi destekleyeceksiniz? Erdoğan'ı mı, Ekmel beyi mi? Ya da boykot? Bunu çok net açıklamalısınız. Yoksa bunun AKP ile yapılacak pazarlıklara bağlı olduğunu bilerek hiç bir yurtsever solcudan oy alamazsınız?


Hiç yorum yok: