14 Eylül 2014 Pazar

CHP ve Sol Ne Yapmalı?

CHP içinde haklı sağa kayış tartışmaları yaşandı. Bir kurultay yapıldı ve seçimler yapıldı. Bu durumu inceleyelim.

Gezi olaylarından sonra Erdoğan'ın ilk turda CB seçilebilmesi çok açıkca muhalefet ve CHP'nin başarısızlığıdır. Bu adayı kimseye danışmadan seçen genel başkan kurultay'da hesap verdi mi? CB ve yerel seçimler başarısızlıkları tartışılabildi mi?

Sadece genel başkan adaylarının (İnce ve Kılıçdaroğlu) konuştuğu bir genel kurulla bu tartışma yapılamaz. Tüzük değişiklikleri tüm üyelerin katılımı ile ön seçimi getirdi mi? Hayır.

Cemaati destekler gibi görünen tavır yeterince tartışıldı mı? CHP torba yasaya bile yeterince katılımla muhalefet edebildi mi? Sadece 17 ret oyundan da anlaşılabileceği gibi CHP muhalefet etmekte çok yetersiz kalıyor.

Bekaroğlu kadın kotasından PM'e girmesi, ve hapisten çıktıktan sonra yeterince etkili çalışmayan Balbay'ın yeterli oy alamaması CHP delegelerinin gerçeklerden haberdar olduğunu gösterdi.

%10 seçim barajının yeni oluşumların önünü tıkadığı ülkemizde CHP'yi canlandıracak ve iktidara aday yapabilecek "Tüm üyelerin katılımı ile ön seçim" için bir kampanya yapılmalı. Buna göre "ÖN SEÇİM YOKSA OYDA YOK!" denilmeli.

Hiç yorum yok: