21 Eylül 2014 Pazar

OKUDUĞUM SON 5 KİTAP

1) Son Şeyler Ülkesinde/Paul Auster/CAN

Çok karamsar bir gelecek senaryosu içeriyor roman. İnsan'ın temel gereksinimleri tehdit altında olunca neler yapabileceğini ibretle okuyoruz. Bir bilim kurgu filmi senaryosu gibi bir solukta okuyoruz.

2) Boş Koltuk/J.K.Rowling/DK

Harry Potter yazarından İngiltere'de küçük bir kasadaki insanlara ilişkin bir roman. Çocuklar, öğrenciler, satıcılar, avukatlar, getto yaşamı romanın parçaları. 591 sayfa olan roman hızla bitiriliyor, kurgusu sayesinde.

3) Justine/Lawrence Durrel/CAN

İskenderiye Dörtlüsü'nin ilk kitabı. Açık ilişkiler romanın konusu. Yeni bir yazım deneyimi yaşamak istiyorsanız bu romanı salık veririm.

4) Kayıp Sicil/Sonar Yalçın/Kırmızı Kedi

Erdoğan hakkında bildiğiniz, bilmediğiniz bir çok olay anı ve belgelerle bu kitapta. Bu kitap döneme ilişkin başvuru kitabı özelliğini yıllarca koruyacak.

5) LEA/Pascal Mercier/Kırmızı Kedi

"Lizbon'a Gece Treni" romanı ile beni çok etkileyen yazarın bu romanı da etkileyici. Bir baba-kız ilişkisi keman öğrenimi, tutkusu üzerinden anlatılıyor. Baba kız ilişkisi muammasına ışık tutmak isteyen herkes okumalı.

1 yorum:

gülsen VAROL dedi ki...

Tavsiye ettiğin kitapların pek çoğunu ya senin tavsiyenle, ya senden önce, ya da daha sonraları okuyorum sevgili Uygar.. İnsanı bilgilendirmesi, Etkilemesi, ve akılda kalıcı oluşu açısından aynı kulvarda oluşumuza seviniyorum. Ve umuyorum son kitabım "Cehennem Deresi" de sayfalarında yer alır. Sevgilerimle..