15 Mayıs 2008 Perşembe

Gündemden Notlar

Her zaman olduğu gibi yine yoğun bir gündem var ülkemizde.

Anayasa Mahkemesi üyesi Osman Aksüt'ün dinlenmesi veya izlenmesi. Sadece bu durum bile ülkemizde hiç kimsenin hukuki güvence altında olmadığının bir göstergesi. Bu konuda Sn. Osman Aksüt yasal girişimlerini sonuna kadar kullanmalı ve olaya karışanların -varsa- cezalandırılmasını sağlamalıdır. Eğer bu gerçekleşmezse halkın hukuğa olan güveni bir kez daha sarsılacak.

Yargı reformu adı altında yapılan çalışmalar ile Yargıçlar ve Savcılar üst kurulunun politik yapısı düzeltilmek şöyle dursun , meclisin üyeleri seçmesi yolu ile yargı yürütmenin denetimine alınmak istenmektedir. Bu da hukuk adına son zerrelerin de yok olması anlamına gelecektir. Bu konuda AB'den hiç bir tepki olmaması da beni şaşırtmadı.

Medya üzerindeki sansürün son adımları da atıldı. Sert muhalefeti ile tanınan Kanaltürk Tuncay Özkan tarafından hükümete yakın bir iş adamına satıldı. Bir taşla iki kuş! Tuncay Özkan'a olan güven -ben en baştan beri şüphe içindeydim- ciddi sarsıntıya uğradı.

Sakın siz siz olun hiç kimseyi medeniyete çağırmayın. Lahmacun kokusuna tepki veren genç sokağın ortasında üç kişi tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Sigara yasağı devreye girince kimseyi ikaz etmeyin , canınıza yazık.

Merkez sağda Çiller ve Demirel göreve çağrıldı. Bu kafa ile merkez sağ sonsuza kadar baraj altı kalabilir.

Erkan Mumcu'nun katıldığı düğünde kaleşnikof ve tabancalarla defalarca havaya ateş açıldı. Mumcu buna tepki göstermedi. Bu da kendini çok uygar ve üstün gösteren Mumcu'nun düzeyini gösterdi. Şanslıymış ki mermiler birinin canını almadı.

Hiç yorum yok: