24 Nisan 2009 Cuma

İşini İyi Yapmanın Önemi

İşini iyi yapanların hayatımızı nasıl farkettirdikleri ve iyi yapmayanların başımıza açtığı felaketlere pek dikkat etmeyiz.


İşini iyi yapan bir doktorun sizi ya da bir yakınınızı ölümden döndürdüğüne tanık oldunuz mu hiç? İşini kötü yapan bir doktorun tahlillerde açıkca belli olmasına karşın atlaması sonucu organınızı kaybeden hatta hayatını kaybeden bir yakınınız yok mu?


İşini iyi yapan bir mimarın iyi düşünülmüş bir plandaki evinde ne kadar rahat ettiğimizin farkına varmazken , işini kötü yapan bir mimarın tasarladığı ev yıllarca başımızı ağrıtan sorunlara yol açabilir. Denetim görevini hakkıyla yapmayan bir kontrol mühendisi binlerce kişinin ölümüne sebep olabilir.


İşini iyi yapan bir bilişimcinin tasarladığı bir web sitesinde bilgilere çok kolay ve rahatça ulaşırken, işini kötü yapan bir bilişimci milyonlarca dolara mal olmuş bir projenin arap saçına dönmesine yol açabilir.


İşini iyi yapan bir muhalefet lideri için ülkemizde gelişme göstermek son derece kolay olabilecekken, işini iyi yapmayan bir lider bir çok konuyu halkına anlatma şansını elinden kaçırır.


İşini iyi yapan bir savcı net deliller olmadan insanları sorgulamayacağını bilip delillerin peşinde koşarken, işini iyi yapmayan bir savcı her anlamadığı görüşmeyi suç diyerek hayatınızı karartabilir.


İşini iyi yapan bir öğretmen yine işini iyi yapan, uygar, sorgulayan öğrenciler yetiştirirken, işini iyi yapmayan bir öğretmen yine işini kötü yapan , ihmal eden öğrenciler yetiştirecektir.


Sonuç olarak iyi bir insan, iyi bir yurtdaş olarak önce işimizi iyi yapmak sonrasında işini iyi yapmayanlardan demokratik yollardan hesap sormak görevimizdir.

1 yorum:

... dedi ki...

''Bu ülkede işini iyi yapan kişi cezasız kalmaz'' kişi bunu da göze almalı
sağlıcakla kalın