29 Mayıs 2010 Cumartesi

CHP, Kemal ve Umut

Hiç bir zaman iktidar olmak istemeyen Baykal'ın hayırlara vesile olan kötü bir komplo neticesinde genel başkanlıktan ayrılması ile göreve gelen Kemal Kılıçdaroğlu yönetimi halkın bu iktidardan ne kadar bıktığını ve kurtuluş umudu özleminin büyüklüğünü gösterdi.

Halkın anladığı bir dilde, sakin ama net mesajlar verdi Kemal. Yıllardır CHP'nin savunduğu seçim barajlarının düşürüleceği mesajı benim en çok hoşuma giden vaadlerinden biriydi. Bir de olayı bir teorik hukuk - demokrasi savaşından çıkarıp ilk kez Anayasa Mahkemesinin halk için neler yaptığını halkın anlayacağı dille anlattı.

İyi bir başlangıç olmakla birlikte Kemal'in önünde çok zorlu bir yol ve bir çok tuzaklar var. Bunlara değinmeyi dost acı söyler diye yorumlamalı okurlarım.

Çok yoğun bir çalışma, her ile, ilçeye gidip halkın arasına girmek gerekiyor. Şimdilik durulmuş gözüken parti içi çatışmalar ilk başarısızlığı beklemekte. Bu nedenle gereksiz büyük umut pompalalamaları çok tehlikeli. Seçimlerde AKP'nin tek başına iktidar olamaması da çok büyük bir başarıdır unutulmamalı. Parti içi demokrasi için aidatını ödeyen tüm üyelerin katılımı ile ön seçim yapılması partiyi çok canlandıracaktır. Ayrıca siyasetin halkın parası ile yapıldığı bir model ancak halka hizmetle yetinebilir ; yoksa destekçilere "borçlu" kalmaktan kurtulamaz CHP ve yeni yönetim.

Umarız Kemal halkın umutlarını boşa çıkarmaz ve sonuç alır.

Hiç yorum yok: