16 Mayıs 2010 Pazar

Erken Seçim Yolda

Hızla erken seçime doğru ilerliyoruz. Bu yıl seçim yapılması nerdeyse kesin gibi.

Eğer Anayasa Mahkemesi, Anayasa değişikliklerini iptal eder veya yürürlüğünü durdurursa o zaman "Yargı diktası size özgürlük vermemizi engelliyor. Mağduruz." diyerek erken seçim gündeme gelecek. Eğer bu karar çıkmaz ve referandumda evet oyları %55 lerin üzerinde çıkarsa bakın halk desteğimiz %47'den %55 lere çıktı diyerek erken seçime bu yanılsama ve zafer havası içinde gidecekler. Ancak Anayasa referandumu açık ara "Hayır" çıkarsa erken seçim yatabilir.

Peki muhalefet ve CHP bu seçimlere ne kadar hazır. Meydanlara çoktan çıkması gereken CHP lideri güya istifa etmiş durumda ve evde. Geri döneceğim de demiyor dönmeyeceğim siz bensiz yönetin partiyi de demiyor. Geri dönmesi halinde referandum seçim meydanları Baykal kaseti üzerine kurulacak. Yeni kasetler de çıkabilir o durumda. Şimdiden az da olsa şansı olabilecek yeni liderin eli zayıflamıştır. Tüm delegeleri bir adamın denetiminde olan bir parti yapısından da fazla bir şey beklenemez.

Diğer muhalefet partileri ve güçleri de bu seçime hazır değiller. AKP için bundan uygun ortam olmaz seçim için.

Bu değişiklikler ve komploların zamanlaması da içeriği kadar önemlidir.

2 yorum:

gülsen VAROL dedi ki...

bence... bu ülkeye ve ülkedeki çoğunluğa yakışan hatta CUK oturan tek parti A KE PE dir sevgili Uygar..
Benim ya da senin oy vermeyişimiz ve de vermeyecek olmamız OOOYYYY OY! oyları etkilemez... Zira çoktan bastırılmış halde sandıklara konmayı beklemektedir..

Ben, gider ayak, (!) artık bu millete müstehak olduğuna inandığım felaket tiplerle ilgilenmiyorum!!
sorrrrryyyy!!!

tufan dedi ki...

Bende şöyle düşünüyorum,Amerika akp den alacağını aldı ve sömüreceği kadar sömürdü,baktı tayyip efendi kendi başına oynamaya başladı sam amcada onu defterden sildi,şimdi amerikaya başka bir parti ve sömürülecek yeni bir lider lazım,eh onuda bu komplolar ile hallediyorlar saten.

Reeferanduma kalırsa bu işler akp yine bilgisayar oyunlarını gerçekleştirir diye düşünüyorum,inşallah yanılıyorumdur.

Selamlar.