22 Kasım 2008 Cumartesi

Belediye Çalışmaları

Belediye seçimlerinin yaklaştığı şu günlerde bazı belediye çalışmalarına değinmek istedim. Maslak'da yaklaşık bir yıl önce Sn. Erdoğan tarafından açılan üstünde 6 ay süren çalışmalara rağmen 60 günde açıldı yazısı olan bir kavşak var. Bu kavşağın kaldırımları bu hafta dozerlerle parçalanıp yerine yeni kaldırımlar yapılmaya başlandı. Yine Maslak'da gayet güzel kaldırım taşları ile yapılmış kaldırımı beton ile kaplama gibi bir çalışma yapılıyor.
Yıllar önce Ankara'da uygulanan ayrılmış, otobüs özel yolunu yıllar sonra büyük yenilik diye Metrobüs adıyla karşımıza çıkardılar. Doğalgaz sonrası temizlenen Ankara havası dağıtılan kömür yardımları ve doğalgaz zamları sonrası yine kirlenmeye başladı.
Her gün binlerce yolcunun üzerinden geçtiği Karaköy İskelesi bakımsızlık sonrası bir fırtınaya dayanamadı ve battı. Bu da belediyelerin paraları nereye harcadığı konusunu bir kez daha düşündürdü bana. Bir de süresi geçmiş kamu alacaklarında başta Ankara belediyesi olmak üzere bir çok belediyenin başta geldiğine göre bu yardımları aslında ben , sen hepimiz yapıyoruz ; oyları AKP alıyor!

Hiç yorum yok: