1 Mayıs 2010 Cumartesi

Gündemden

1 Mayıs 400.000 kişinin katılımı ile kutlandı. Polis baskısı kalkınca son derece sakin ve çoşkulu bir bayram havası hakim oldu. Sarı sendikacılar, Tekel işçilerini ortada bırakanların konuşturulmaması da bence hoş oldu. Yoksa sulandırılan bir 1 Mayıs'ı hedefleyenler sevinecekti. Çalışanların istekleri net bir şekilde ortaya konacaktır gelecek yıllarda. Örneğin işsizlik fonuma dokundurtmam, tüm öğretmenlere kadro gibi talepler yükselmeli -ydi-.

3. köprü için seçilen Garipçe ve Poyrazköy hattı son İstanbul ormanlarını da mahvedecek bir rota. 3. köprü yerine köprülerin bedava olması, gerekirse Çanakkale boğazına köprü yapılıp kamyon ve TIR trafiğinin ona yönlendirilmesi doğru olurdu. Bu yeni hat üzerinde kim hangi arsaları kapattı bu süre içinde araştırılmalı gerçek gazetecilerce -eğer kaldıysa-.

Anayasa için 2. tur yarın başlayacak. 12 Eylül, kadın hakları vb. maddelerde CHP'nin de oylamaya katılıp evet oyu vererek yargının tam bağımlılığını yaratacak 3 konu ve ilgili maddelerin referandumda yalnız kalması için Cumhurbaşkanı'na olanak sağlayacak bir alt yapı hazırlaması ve demokrat rolünü AKP'den çalması doğru olacaktır kanısındayım.

Avrupa'nın en büyük Adalet Saraylarını yapmakla adaletin sağlanmadığı ve hakkında müebbet hapis istenen baba Mehmet Garipoğlu'nun tutuksuz yargılanmak için serbest kalması ile ortaya çıktı. Onlarca yazar, doktor, asker hakkındaki suçlamalar ne olduğu bile netleşmeden yıllarca tutuklu kalırken bu karar halkın vicdanını sızlattı.

Bahçeli'nin çocuklara af gafına da deyinmeden geçemeyeceğim. Nedir bu yanlış kararlarından çektiğimiz? Krizin en yoğun olduğu anlarda erken seçime gitme kararı aldı AKP'yi başa getirdi. 367 kararının ne kadar doğru olduğu uygulama ile ortaya çıktı ama Cumhurbaşkanlığı seçiminde meclise girerim diyerek sistemin sigortasının atmasına neden oldu. Şimdi de yeniden affı gündeme getirmek için söz bulmaya dilim varmıyor.

1 yorum:

SeViL ( sevdalitatlar ) dedi ki...

1 Mayıs ın olaysız olmasına çok sevindim..
Ve bir gerçek daha kendini belirgin şekil de gösterdi..
Baskı yok ise Taşkınlık da yoktur..
Baskı başkaldırışı tetikler..

Sevgiler..